mandag den 3. august 2009

Komplimenter og ros, tak!

Hvad er der egentlig blivet af komplimenterne?
Jeg tror, at når en eller anden gør noget godt, står folk bare og tænker: "Det var da egentligt meget fint det der...". Men hvorfor ikke bare gå hen til personen og sige "Ved du hvad? Jeg syntes fandme det var fedt du gjorde det." I det tilfælde får personen jo netop at vide, at folk syntes han har gjort noget godt, og får derved lyst til at gøre det igen. I det første tilfælde ville personen nok være usikker på, om folk overhovedet lagde mærke til hvad han gjorde, og derved er chancen for at han overhovedet gør de igen væsentligt mindre. Et eksempel kunne være at kysse. Hvis drengen får af vide af pigen (Eller omvendt, det er egentlig underordnet.) at han kysser vildt godt, så får han selvtillid. Hvis han ikke gør det, så bliver han usikker.

Min pointe er bare, at folk gør det for lidt. Hvis man gør noget i en gruppe, kan det være, at man står og skæver til de andre, som heller ikke siger noget, eller roser nogen.

Deraf: Giv hinanden komplimenter! Man kan altså godt sige "Du er faktisk virkelig smuk" uden at mene det som en kærlighedserklæring (Det skal man selvfølgelig lige nævne.) og det betyder virkelig meget, især for piger, at få bekræftet deres udseende, det er jeg overbevist om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar